Het temmen van de geest
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Cees
13 November 2011 | Nepal, Kathmandu
13 November 2011 - 17:59
Cilja Zuyderwyk:
Mooi verslag. Heel beeldend, ik reis met jullie mee! -
13 November 2011 - 18:09
Ben:
Gelukkig had douaniere meer kijk op jou dan haar Amerikaanse collega toen jij met een Che Guevara shirt de VS binnen wilde. Ook een bewijs dat de douanebeambten niet met elkaar communiceren. Che en een knipmes is toch echt wel heel verdacht.
Biertje???? Dat helpt je niet echt op weg naar verlichting!
Tem je geest en zorg ervoor dat jejezelf bij de verschillende douanes in toom houdt en..... adem in en adem uit en glimlach!
Groetjes Ben -
13 November 2011 - 19:05
Nout Schepman:
gelukkig niet aangehouden leuk verslag veel plezier
13 November 2011 - 20:20
Carry:
Wat een fantastische dag hebben jullie gehad. Niet verslapen................. Veel plezier op jullie volgende etappe. -
13 November 2011 - 20:46
AJ:
't zal jullie ook eens meezitten he! Maar gelukkig zijn jullie beiden keien in het improviseren en elkaar motiveren dus...dat verdriet van het mislopen van het bloemenslingertje zal wel snel verdronken zijn.
Cees en Wim zet hem op maar blijven jullie wel een beetje met de voeten op de grond svp en blijf scherp he want het schijnt er te barsten van die Rahmani's
13 November 2011 - 21:26
Henk En Ina:
Hoi Cees ,
We lazen net de beide reisverslagen . Geweldig, zo boeiend jij kunt schrijven. We leven helemaal met jullie mee en we hopen dat jullie deze zo langgekoesterde reis naar alle tevredenheid zullen volbrengen. We blijven het op de voet volgen. Veel plezier .
Groetjes . -
13 November 2011 - 22:11
ARNOLD HENDRIKS:
Succes met het temmen. Erg leuk om jouw smakelijke verslagen te lezen. Ik verheug me op het volgende. -
14 November 2011 - 01:52
Willem Hengelmolen:
Mooi verslag.
14 November 2011 - 10:08
Hanno:
Mooi geschreven!
Moest wel lachen omdat ik ruim een jaar terug ook op dat Dhoka Durwar was alleen was er toen toch echt een enorm hindoeïstisch offerfeest (Dasain festival) aan de gang. De grap is dat boeddhisme en hindoeïsme in Nepal zo door elkaar lopen dat het soms lastig uit elkaar te houden is (80% van de bevolking is hindoeïstisch).
Mocht je er trouwens tijd voor hebben als jullie weer in Kathmandu terug zijn, een absolute aanrader is het Pashupatinath tempel complex waar de doden worden gecremeerd. Het is wel vrij heftig wat je daar ziet (zoals heel Nepal aanzienlijk heftiger is dan het 'aangeharkte' Nederland) maar het geeft een prachtig diepgaand inzicht in hoe natuurlijk hindoes met dat soort zaken omgaan. Het best kan je er 's ochtends vroeg naartoe gaan.
Fijne reis en geniet!